@Indoway relaxen&vastplakken@ATM met geldproblemen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leonie
14 Augustus 2009 | Indonesië, Batavia
Wat een dag was het vandaag, voor ons was het eigenlijk een beetje de ‘laatste dag van relaxen en genieten’ aangezien we hierna door gaan naar Jakarta waar eigenlijk onze laatste stop is voor de vlucht terug naar huis. Werkelijk waar de vreselijkste dag van de vakantie!
Gisteren niet zo heel veel gedaan, wakker geworden ontbeten en toen bedachten we dat we het wel relax zouden vinden om even wat te lezen en te chillen voordat we op zoek zouden gaan naar een kerk om een kaarsje aan te steken voor Lotte.
Eenmaal op bed beland om te chillen viel Lijn al snel in slaap waarna ik haar een uur later volgde. Om 5 uur schrok ik wakker en Lijn wakker gemaakt om wat te gaan eten.
We kwamen erachter dat er een dvd speler in het restaurant stond met een geweldige grote tv, dus wij dachten daar maar even mooi gebruik van te maken tijdens het eten. 2 films later stonden 2 locals (die al een paar uur aan het wachten waren) al klaar om naar een of andere weddingparty te gaan. Het is hier blijkbaar normaal om een weddingparty te crashen en mee te feesten.
Snel een warme douche genomen in de de douche die gezamenlijk is. Onze douche bleek het niet te doen (alleen de warme) en kregen we een fikse korting van 30.000 punten op onze kamer. (nederlanders van jungle trek zitten in het zelfde hotel en dadelijk in Jakarta ook weer en noemen R hier punten:P).
Daarna met de 2 locals van het hotel naar het feest gelopen dat natuurlijk allang was afgelopen, gingen om 12 uur weg. Doorgelopen naar een of andere bar waar altijd wel feest was. Daar aangekomen mijn ogen uitgekeken, indo’s die op een zeer aparte manier loos gingen. Daar sta je dan in een bar die je het idée geeft van een mix van een schoolfeest met een après ski hut als enige 2 westerlingse meiden.
Uiteindelijk veel gelachen en gedronken en een leuk feest gehad met als afsluiting een diepgaand gesprek voor op de baai bij ons hotel. Om kwart voor vier uiteindelijk in bed beland… Oeps…
Vandaag om half 11 de wekker gezet om naar Parapat te gaan. Zo gezegd zo gedaan snel ontbeten en daarna om 12 uur de ferry gepakt met het idee dat we om 2 uur terug zouden komen om dan eindelijk naar de kerk te kunnen gaan.
Dat bleek even vies tegen te vallen aangekomen bij de ATM om kwart voor 1 stopte ik mijn pinpas in de automaat en bammm stroomuitval (gebeurt hier wel vaker maar toch!!).
Daar sta ik dan voor de ATM die uit was gevallen waarbij de pas er nog in zat. Lijn had geluk want die van haar had ze nog in haar hand, het enige wat je dan kunt doen is wachten. We werden al snel vergezeld en voor we het wisten stond ere en groep locals om on sheen, in hun ogen zou het maar 5 tot 10 duren. Niet dus!! Uiteindelijk 3 uur, ze hebben hier toch alle tijd… Eerst in de zon daarna in de regen daarna bij een verzekeringsbureau dat vast aan de atm zat, gewacht tot de stroom het weer zou gaan doen. Ik was inmiddels al in slaap gevallen op de bank daar.
Uiteindelijk werd ik wakker gemaakt door Lijn die als eerste bij de pinautomaat had gestaan en geld had proberen op te nemen. Ja buiten dat we al zo lang hadden moeten wachten, kwam mijn pinpas er niet meer uit. Wat moet je dan, stond ik daar met amper engels pratende indonesiers om mij heen.
Gelukkig ben ik geholpen en heeft de man van het verzekeringsbureau mij naar een telefoonwinkel gebracht, na eerst een paar keer te hebben gebeld naar de ATM wat tot niets leidde aangezien men vakantie had(hebben ze hier blijkbaar altijd). Daar aangekomen veel moeilijk gedoe. Uiteindelijk mijn moeder en vader te pakken gekregen die meteen mijn pas hebben geblokkeerd.
Toen doorgereden met een Bima, soort van taxi hier ziet eruit als een mini bus met 2 verticale banken achterin, naar de kerk om dan eindelijk een kaarsje aan te kunnen steken.
Vervolgens werden we afgezet met de Bima bij de haven waar bleek dat we nog eens 1.5 uur konden wachten voordat de ferry vertrok. Daar weer veel schik gehad met de locals die ons als een ware atractie zagen.
Nou uiteindelijk om 7 uur aangekomen op ons kleine eilandje Tuk Tuk. Wat een enorme afsluiting van onze vakantie. Achteraf kunnen we er deels wel weer om lachen, alleen hadden we veel meer willlen doen. Ach overmorgen is er weer een dag!
Morgen vertrekt hier om 8 uur de ferry naar Parapat, waar ons een prive busje staat te wachten voor een 5 uur durende rit richting Medan. Hier vliegen we weer om 19.00 naar Jakarta toe, de laatste aankomst van onze reis voor nederland.
Onwerkelijk dat ik over 4 dagen weer in Nederland aan kom. Gelukkig heb ik wat informatie kunnen vergaren van internet en is het de dag dat ik aankom heerlijk weer in Nederland (27 graden). Ja lieve lezers ik ben het zonnetje dadelijk in nederland, neem het lekkere weer mooi voor jullie mee!
Nu ga ik echt wat eten, Lijn gaat kapot van de honger en we gaan proberen de tv te scooren voor een dvdtje.
Voor nu nog even veel liefs vanuit Indo!
14 Augustus 2009 - 18:07
Stephanie:
Hee Leo!
Je komt alweer bijna terug! Wel leuk om je te zien hoor :) Heb ook genoten van al je verhalen, net zoals iedereen.
Tot snel!!
Kus Steef
14 Augustus 2009 - 20:44
Snoepske:
Haha weer een andere schuilnaam, boeee niet leuk om te lezen dat je weg moet gaan terug naar het stressvolle Nederland (niet dat ik dat erg vind ;))
Lieverd, geniet van je laatste paar daagjes, ik vond het heerlijk om met je te praten op skype en verheug me zeeeer op dinsdag.. Ben erg benieuwd naar alle verhalen en fotos!!! xxxxxx -
16 Augustus 2009 - 13:10
Roy:
Geluk dat je pas op het eind van je vakantie pas was ingeslikt. Anders was je denk ik verder van huis.
Nog een goede reis richting Nederland.
Nog bedankt voor de leuke verhalen. Laat ons weten wanneer je de foto's plaats en waar..
Grt-en -
11 September 2009 - 22:16
Lijn:
Dushi
En waar blijven die Ierse verslagen?!
X